YKSITYISYYDENSUOJA

YKSITYISYYDENSUOJA

Amgenin Euroopan tietosuojailmoitus

Amgen Inc. ja/tai sen tytäryhtiöt Amgen AB, Suomen sivuliike ja yhteisellä tunnuksella toimivat kumppanit (yhteisesti ”Amgen”, ”me” tai ”meidän”) sitoutuvat kunnioittamaan sinun ja henkilötietojesi yksityisyyttä. Tässä tietosuojailmoituksessa kuvataan Amgenin tietosuojakäytännöt.

Mikäli olet terveydenhuollon ammattilainen, lue Terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettu tietosuojailmoituksemme.

Amgen käyttää henkilötietojasi asianomaisten laillisten vaatimusten mukaisesti.

Kehotamme kaikkia sivustomme käyttäjiä lukemaan tämä tietosuojailmoituksen huolellisesti tutustuakseen periaatteisiin ja käytäntöihin, jotka olemme kehittäneet suojataksemme henkilötietoja, mukaan lukien terveyteen liittyvät henkilötiedot, ja ymmärtääkseen paremmin suhteemme niihin kolmansiin osapuoliin, joilla voi olla pääsy näihin tietoihin.

I. Henkilötietojen kerääminen, käyttö ja välittäminen

A. Kliinisiin tutkimuksiin osallistuvia koskevat tiedot

Jos sinulla on kysymyksiä kliiniseen tutkimukseen osallistumisesta, ota yhteyttä tutkimuksen päätutkijaan. Saatat löytää vastauksia myös allekirjoittamastasi suostumuslomakkeesta tai muista sinulle toimitetuista tutkimusasiakirjoista.

B. Potilaita koskevat tiedot

Jos otat yhteyttä Amgeniin ilmoittaaksesi jonkin tuotteemme tai palvelumme käyttöön tai potilastukiohjelmaamme osallistumiseen liittyvästä kokemuksesta, mukaan lukien haittatapahtumasta (”sivuvaikutus”), tai viasta tai laatuongelmasta saamassasi Amgenin tuotteessa, voimme pyytää tiettyjä tietoja, kuten potilaan nimikirjaimet, ikä, sukupuoli ja määräyksen tehnyt lääkäri. Voimme käyttää antamiasi tietoja raportoidessamme valvoville viranomaisille lain edellyttämällä tavalla (esim. U.S. Federal Food and Drug Administration, Euroopan lääkevirasto) ja/tai laatu- tai tukitarkoituksiin. Lisäksi voimme käyttää näitä tietoja ottaaksemme yhteyttä lääkemääräyksen tehneeseen lääkäriin seurataksemme tuotteemme käyttöön liittynyttä haittavaikutusta (”sivuvaikutus”).

Voimme välittää henkilötietojasi kolmansille osapuolille, jotka tekevät työtä puolestamme, kuten puhelinkeskusten operaattoreille ja muille tahoille, jotka auttavat meitä käsittelemään kyselyitäsi ja tuotekokemusraporttejasi.

C. Terveydenhuollon ammattilaisia koskevat tiedot

Mikäli olet terveydenhuollon ammattilainen, lue Terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettu tietosuojailmoituksemme

D. Verkkosivustomme käyttäjiä koskevat tiedot

Kaikki verkkosivustomme käyttäjät
Henkilötiedoilla tarkoitetaan tämän tietosuojailmoituksen kontekstissa mitä tahansa tietoja, joiden avulla sinut voidaan tunnistaa, kuten nimeäsi, osoitettasi, puhelinnumeroasi ja sähköpostiosoitettasi.

Käyttämällä sivustoamme myönnät lukeneesi tämän tietosuojailmoituksen ja suostuneesi noudattamaan käyttöehtojamme.

Amgen saattaa käsitellä henkilötietoja seuraavista laillisista syistä: (A) lailliset liiketoimintaan liittyvät tarkoitukset, (B) suostumuksen käsittely, (C) Amgeniin kohdistuvat lakeihin ja määräyksiin perustuvat velvoitteet ja (D) kanssasi solmitun sopimuksen noudattaminen.
Amgenin lailliset liiketoimintaan liittyvät tarkoitukset Käsittelytoiminnot
  • Amgenin ammatilliset ja tieteelliset toiminnot
  • Amgenin tuotteiden ja palvelujen markkinointi ja arviointi
  • Edistämään tietojamme siitä, miten tuotteitamme käytetään hoitamaan sairauksia, joiden hoitoa varten niitä markkinoidaan.
  • Kokoamaan tietoja, joita käytetään Amgenin liiketoiminnallisiin tarkoituksiin, kuten tutkimukseen, tuotekehitykseen sekä analyyseihin, jotka voivat auttaa meitä parantamaan palvelujamme. Tällaisia koottuja tietoja voidaan joissain tapauksissa johtaa yhdistämällä henkilötietoja, jotka olet päättänyt antaa meille verkkosivustollamme, muiden verkkosivustomme käyttäjien tietojen kanssa.
Amgeniin kohdistuvat lakeihin ja määräyksiin perustuvat velvoitteet
  • Turvallisuusraportoinnin ja lääketurvatoiminnan määräysten tarkoituksia varten: Jos otat yhteyttä Amgeniin koskien koskien kokemustasi jostakin tuotteestamme, voimme sisällyttää antamasi tiedot turvallisuusraportteihin, jotka meidän edellytetään toimittavan valvoville viranomaisille (esim. U.S. Federal Food and Drug Administration tai Euroopan lääkevirasto). Lisäksi voimme käyttää näitä tietoja ottaessamme yhteyttä lääkemääräyksen tehneeseen lääkäriin seurataksemme tuotteemme käyttöön liittyvää haittavaikutusta.
Suostumus
  • Voidaksesi saada pääsyn Amgenin verkkopalveluihin, kuten kyselyt, terveystutkimukset, hoidonhallintatyökalut, hoidon laatuarvioinnit tai muut verkkotapahtumat.
  • Voidaksesi osallistua Amgenin keskustelufoorumille tai chattiryhmään.
Säilytämme tietokoneesi IP-osoitetiedot. Voimme yhdistää tietyn IP-osoitteen sinuun henkilökohtaisesti vain, jos olet antanut meille henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja käyttäessäsi verkkosivustoamme. Voimme käyttää tietokoneesi IP-osoitetta pitääksemme yllä tietoliikenneyhteyttä kanssasi liikkuessasi verkkosivustollamme sekä yksilöidäksemme verkkosivuston sisältöä sinulle.

Keräämme tietoja verkkosivustomme käytöstäsi evästeiden avulla. Voimme yhdistää nämä tiedot sinuun henkilökohtaisesti vain, jos olet antanut meille henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja käyttäessäsi verkkosivustoamme. Voimme käyttää evästeiden avulla saamiamme tietoja:

  • Mukauttamaan käyttäjäkokemustasi verkkosivustollamme ennakoimaan sinua mahdollisesti kiinnostavat tiedot ja palvelut.
  • Kehittämään verkkosivustomme toiminnallisuutta tarkkailemalla käyttäjäliikennettä suosituilla alueilla ja muokkaamalla tarjoamiamme palveluja ja tietoja asiakkaiden kysynnän mukaisesti.
  • Liiketoimintatarkoituksiin, mukaan lukien verkkosivustomme ylläpito sekä tutkimus ja tuoteanalyysit tuotteidemme markkinoinnin parantamiseksi.
Lue lisätietoja Amgenin evästeiden käytöstä EVÄSTEKÄYTÄNNÖSTÄMME

Henkilöt, jotka rekisteröityvät käyttämään verkkotietoja ja -palveluja
Jos päätät rekisteröityä käyttämään verkkotietojamme ja -palvelujamme, voimme lisäksi kerätä ja käyttää meille antamiasi henkilötietoja (kuten nimesi ja yhteystietosi) lähettääksemme sinulle sähköpostia rekisteröitymisesi vahvistamiseksi ja kysymyksiisi vastaamiseksi. Pyynnöstäsi voimme lisäksi lähettää sinulle sähköpostilla tietoja, joiden uskomme kiinnostavan sinua, mukaan lukien tiedot palveluistamme.

Henkilöt, joka osallistuvat interaktiivisiin palveluihimme verkossa
Jos päätät osallistua interaktiivisiin palveluihimme verkossa (mukaan lukien terveyskyselyt tai hoidonhallintatyökalut), keräämme henkilötietoja, jotka päätät kertoa (ja jotka voivat sisältää potilastietoja). Analysoimme niitä ymmärtääksemme paremmin, miten tuotteitamme käytetään hoitamaan sairauksia, joita varten niitä markkinoidaan. Vaikka näiden interaktiivisten palvelujen kautta antamiesi tietojen avulla ei ehkä voi tunnistaa sinua, linkitämme ne muihin, muualla verkkosivustollamme meille antamiisi tietoihin, joissa tunnistetaan sinut. Voimme yhdistää näitä tietoja muiden verkkosivustomme käyttäjien tietoihin luodaksemme yhteenvedon, jota käytämme liiketoiminnallisiin tarkoituksiin, mukaan lukein tutkimukseen ja analyyseihin, jotka auttavat meitä parantamaan tuotteitamme ja markkinoimaan niitä paremmin.

E. Työnhakijoita koskevat tiedot

Voit selailla työpaikkoja verkkosivustollamme ja halutessasi hakea avoimia työpaikkoja. Lue lisätietoja henkilötiedoista, joita voidaan kerätä osana työhakemusta, Amgenin avointen työpaikkojen verkkosivuston tietosuojailmoituksesta osoitteessa: https://careers.amgen.com

F. Muita yksilöitä koskevat tiedot

Jos olet terveydenhuollon ammattilainen tai jos edustat terveydenhuollon järjestöä, sinun vastuullasi on saada potilaasi valtuutus ja suostumus antaa hänen terveyteensä liittyviä henkilötietoja Amgenille verkkosivustojemme kautta. Tämä koskee myös tilannetta, jossa annat henkilötietoja toisen henkilön puolesta eli toisin sanoen. olet hoitohenkilö. Lähettämällä mitä tahansa tällaisia tietoja ilmoitat ja takaat saaneesi kyseisen potilaan suostumuksen siihen. Huomaa, että potilastietoja ei saa paljastaa Amgenin keskustelufoorumeilla tai chattiryhmissä.

G. Tietojen välittäminen palveluntarjoajille ja toimittajille

Meillä on yhteyksiä eri palveluntarjoajiin ja toimittajiin, jotka auttavat meitä suunnittelemaan ja ylläpitämään tietokonejärjestelmiämme ja tietoturvallisuuttamme, vastaamaan sähköposteihin ja asiakastiedusteluihin, analysoimaan dataa ja luomaan erityisiä kampanjoita. Emme valtuuta palveluntarjoajiamme ja toimittajiamme käyttämään asiakastietojamme mihinkään sellaisiin tarkoituksiin, jotka eivät liity sopimuksen mukaiseen liikesuhteeseemme heihin.

H. Siirrot ulkomaille

Amgen on monikansallinen yhtiö, jonka pääkonttori on Yhdysvalloissa. Amgenilla on palvelinkeskuksia ympäri maailman, myös Euroopan unionin jäsenmaissa ja Yhdysvalloissa. Amgen saattaa käsitellä henkilötietoja maailmanlaajuisissa tietokannoissa, joihin Amgenin valtuuttamilla työntekijöillä on pääsy eri puolilla maailmaa.

Tietojensiirrossa Euroopan ulkopuolelle noudatetaan soveltuvia tietosuojalakeja. Henkilötietojen keruu- tai käsittelypaikasta riippumatta Amgen itse käyttää ja varmistaa että myös sen palveluntarjoajat käyttävät asianmukaisia hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä menetelmiä henkilötietojen suojaamiseksi.

Vastaanottajat v Suojatoimet siirrettäessä henkilötietoja maihin, joissa ei ole EU-komission mukaan riittävää tietosuojaa Lisätietoja
Amgen-konsernin yhtiöt Amgenin sisäiset tietosuojasäännöt Lisätietoa Amgenin sisäisistä tietosuojasäännöistä ja valituksen tekemisestä, jos näitä sääntöjä on rikottu henkilötietojesi käsittelyssä: www.amgen.com/bcr
Amgenin ohjeistuksen mukaan henkilötietoja käsittelevät palveluntarjoajat. Mallisopimukset (mallisopimuslausekkeet) EU-komission hyväksymässä muodossa Lisätietoja mallisopimuksista ja niiden sisällöstä: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/transfer/index_en.htm Lisätietoja Amgenin mallisopimusten käytöstä antaa Amgenin tietosuoja-asioista vastaava toimisto: privacyoffice@amgen.com

II. Linkit muille verkkosivuille

Amgenin verkkosivustot sisältävät linkkejä muille verkkosivustoille, joiden uskomme olevan sinulle hyödyllisiä ja informatiivisia. Huomioi kuitenkin, että emme hyväksy tai suosittele näiden sivustojen sisältöjä tai palveluja, emmekä ole vastuussa näiden muiden sivustojen tietosuojakäytännöistä. Kehotamme sinua huomioimaan ja lukemaan kunkin vierailemasi sivuston tietosuojakäytännön. Muista, että tämän tietosuojailmoituksen lausekkeet koskevat ainoastaan Amgenin keräämiä tietoja.

III. Yhteistä tunnusta käyttävät verkkosivustot

Sinun henkilötietosi ovat ainoastaan Amgenin ja sellaisten kolmansien osapuolten käytettävissä, jotka käsittelevät henkilötietoja Amgenin ohjeiden mukaan tiedonkäsittelijöinä. Voimme käyttää kolmansia osapuolia toimittamaan palveluja ja informaatiota verkkosivustoistamme ja voimme tarjota tiettyjä yhteistä tunnusta käyttäviä palveluja yhteistyössä muiden kolmansien osapuolten kanssa (esimerkiksi muut lääkealan yritykset) edellyttäen, että olet antanut suostumuksesi tällaiseen käyttöön. Henkilötietojen välittämistä ja käyttöä Amgenin ohjeiden mukaan toimivien kolmansien osapuolten toimesta valvotaan sopimuksilla, jotka edellyttävät henkilötietojen asianmukaista suojaamista.

Yhteistä tunnusta käyttävällä sivustolla näet sekä Amgenin logon että yhteistä tunnusta käyttävän kumppanin logon esitettynä näytölläsi. Päästäksesi käyttämään yhteistä tunnusta käyttävän sivuston palveluita sinun pitää ehkä täyttää uusi verkkorekisteröitymislomake, ja nämä rekisteröitymistiedot voidaan jakaa Amgenin yhteistä tunnusta käyttävien kumppanien kanssa.

Mikäli sovellettavat lait, säännöt ja määräykset niin edellyttävät, välitämme henkilötietoja valvoville viranomaisille ja eettisille komiteoille. Tietyissä rajoitetuissa olosuhteissa Amgen voi olla velvoitettu julkistamaan henkilötietojasi vastauksena oikeuden määräykseen, haasteeseen, etsintälupaan, lakiin tai asetukseen.

Emme myy tai välitä mitään suoraan tai epäsuorasti tunnistettavia tietoja tai terveyteen liittyviä henkilötietoja, jotka annat sivustollamme, millekään asiaankuulumattomalle kolmannelle osapuolelle.

IV. Lapsia koskeva käytäntömme

Amgenin verkkosivuston sisältö ja palvelut on tarkoitettu aikuisille käyttäjille. Sivustoa ei ole tarkoitettu lapsille. Jos tietoomme tulee, että alaikäinen käyttäjä on antanut vapaaehtoisesti henkilö- tai terveystietojaan sivustollamme tai että antaja on antanut vapaaehtoisesti tietoja potilaasta, joka tunnistetaan alaikäiseksi, poistamme tällaiset tiedot aktiivisista tietokannoistamme, ellei sovellettava laki edellytä säilyttämään tällaisia tietoja.

V. Tietosuojaoikeutesi/-valintasi (mukaan lukien pääsy henkilötietoihin ja niiden korjaus sekä tietosuojaa koskevat valitukset)

  • Miten voit saada pääsyn sinua koskeviin henkilötietoihin, joita käsittelemme, tai miten voit korjata tai poistaa niitä?
    Sinulla on oikeus pyytää pääsy henkilötietoihisi ja korjata, päivittää tai poistaa henkilötietojasi (mukaan lukien terveystietosi). Voit koska tahansa tehdä tällaisen pyynnön ottamalla yhteyttä omaan tietosuojavirkailijaasi osoitteessa privacyoffice@amgen.com tai Amgen AB, sivuliike Suomessa, PL 86,02101 ESPOO, Puh. (vaihde): 09 54 900 500.

    Annamme sinulle pääsyn sinusta säilyttämiimme tietoihin ja mahdollisuuden korjata, päivittää tai poistaa niitä tietoja, jotka terveydenhuollon ammattilainen tai kuluttaja on toimittanut meille lääkkeen haittatapahtumasta.

    Teknisesti ei ole mahdollista poistaa palvelimiltamme aivan jokaista sinun tietojesi tietuetta. Järjestelmämme on suojattu tahattomalta tietojen menetykseltä. Siksi sinua koskevia tietoja (mukaan lukien terveyteesi liittyvät kiinnostuksenaiheesi) voi olla olemassa poistokelvottomassa muodossa, joka voi olla meille vaikeaa tai mahdotonta paikallistaa.

    Siitä huolimatta Amgen poistaa lain salliessa henkilötietosi (mukaan lukien terveystiedot), jotka on tallennettu Amgenin aktiivisesti tutkimukseen ja päivittäisiin liiketoimintoihin käyttämiin tietokantoihin tai muihin haun mahdollistamiin mediamuotoihin. Lisäksi pyrimme kohtuullisessa määrin olemaan paljastamatta mitään henkilötietoja, jotka on tallennettu poistokelvottomaan muotoon saatuamme pyyntösi poistaa ne, paitsi jos laki niin edellyttää.

  • Miten voit harjoittaa datan siirrettävyyttä koskevaa oikeutta?
    Tietojen siirrettävyyden oikeuden mukaan sinulla on oikeus pyytää Amgenille antamiesi henkilötietojen toimittamista sinulle jäsennetyssä, yleisesti käytetyssä ja koneluettavassa muodossa, tiettyjen ehtojen mukaisesti, ja tämä pyyntö voidaan esittää ottamalla yhteyttä Amgenin tietosuojatoimistoon osoitteessa privacyoffice@amgen.com

  • Tietosuojavalituksen tekeminen valvovalle viranomaiselle.
    Jos Amgen käyttää henkilötietojasi niin, että käyttö mielestäsi rikkoo jotain asianomaista lakia, sääntöä tai määräystä, sinulla on oikeus tehdä valitus paikalliselle valvovalle viranomaiselle. Paikallisen valvovan viranomaisesi yhteystiedot ovat täällä: http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080

VI. Miten säilytämme ja suojelemme henkilötietoja

Säilytämme henkilötietojasi yhdistelmänä fyysisiä kopioita ja sähköisiä tiedostoja. Sähköisiä tiedostoja säilytetään palvelimilla, joita käytetään ja ylläpidetään Amgenin ja kolmansien osapuolten toimesta Amgenin kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti.

Me haluamme henkilötietojesi pysyvän niin hyvin suojattuina kuin on kohtuullisesti katsoen mahdollista. Auttaaksemme sinun meille antamiesi henkilötietojen (mukaan lukien terveystiedot) eheyden ja luottamuksellisuuden säilyttämisessä voimme käyttää salauskäytäntöjä tarpeen mukaan. Ylimääräisenä tietoturvan varotoimena kaikki henkilötiedot (mukaan lukien terveystiedot) pidetään fyysisesti palomuurien ja muiden verkkotietosuojalaitteiden takana, jotta estetään tunkeilijoiden pääsy niihin.

Amgen käsittelee henkilötietojasi niin kauan kuin tässä tietosuojailmoituksessa esitettyjen tarkoitusten täyttäminen edellyttää ja säilyttää henkilötietojasi asianomaisten lakien ja määräysten ehtojen mukaisesti.

Noudatettavat kriteerit määrittää:
  • Kerättyjen henkilötietojen tarkoitus ja tämän tarkoituksen täyttäminen.
  • Peruste, jonka mukaan henkilötietojasi kerätään: esim. suostumuksen tapauksessa, voit peruuttaa sen koska tahansa.
  • Sopimukselliset ja regulatiiviset vaatimukset pakollisista säilytysajoista.

VII. Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja tästä tietosuojailmoituksesta, tai jos haluat esittää valituksen tai saada pääsyn henkilötietoihisi tai mahdollisuuden korjata niitä, tai jos haluat lisätietoja tietystä käsittelytoiminnosta, ota yhteyttä omaan Amgenin tietosuojavirkailijaasi osoitteessa privacyoffice@amgen.com tai Amgen AB, sivuliike Suomessa, PL 86,02101 ESPOO Puh. (vaihde): 09 54 900 500.

Päivitetty huhtikuu 2018.